چرا نباید اقتصاد کشور را معطل برجام کرد؟-راهبرد معاصر
آلبرت بغزیان، تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با راهبرد معاصر تشریح کرد:

چرا نباید اقتصاد کشور را معطل برجام کرد؟

آلبرت بغزیان، تحلیلگر مسائل اقتصادی در خصوص اتکاء بیش از حد مسئولان دولتی به برجام گفت: به هیچ وجه نباید حتی یک دقیقه هم اقتصاد را معطل برجام و سیاست های آمریکا وبازگشت آمریکا و یا عمل به تعهدات برجامی اروپا کنیم، اگر این مساله یک بار دیگر برای کشور تکرار شود به معنای چشم بستن بر معضلات اجتماعی و فرهنگی است که از مسائل اقتصادی ایجاد شده است.
آلبرت بغزیان؛ تحلیلگر مسائل اقتصادی
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 10
کد خبر: ۸۳۳۱۴

چرا مسئولان دولتی نباید اقتصاد را معطل برجام کنند؟

 

به گزارش راهبرد معاصر، نشست وین در سه شنبه هفته گذشته در حالی انجام شد که کشورهای اروپایی خواهان برگزاری نشستی دو طرفه بین ایران و آمریکا بودند شاید برای حل مناقشه برجام و بازگشت آمریکا به این توافق نامه بین‌المللی کاری از پیش ببرند. به هر حال به نظر می‌رسد براساس آنچه از سوی مقامات ایرانی و سید عباس عراقچی به عنوان عضو ارشد مذاکره کننده ایران به رسانه‌ها گفته شده رفت و آمدها و جلسات پیرامون چگونگی بازگشت به برجام تداوم داشته باشد. نکته مهمی که راهبرد معاصر و بسیاری از دلسوزان و دغدغه مندان معیشت و اقتصاد کشور متوجه آن هستند عدم تکرار سناریوی معطل ماندن اقتصاد کشور به مساله برجام است؛ موضوعی که متاسفانه تبعات و پیامدهای آن در سال‌های اخیر به خوبی خود را در عرصه‌های مختلف اقتصادی کشور نشان داده است. از این رو راهبرد معاصر در گفت‌وگو با آلبرت بغزیان اقتصاددان وعضو هیئت علمی دانشگاه تهران به این موضوع مهم پرداخته که تبعات گره زدن اقتصاد کشور و تحمیل یک بلا تکلیفی دیگر به اقتصاد ایران به خاطر بازگشت دولت آقای بایدن به برجام چیست؟

 

آلبرت بغزیان اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با راهبرد معاصر درخصوص خطرات گره زدن اقتصاد و فعالیت‌های اقتصادی به موضوع بازگشت آمریکا به برجام گفت:  مسلم است اگر آمریکا گزینه ما یعنی لغو کلیه تحریم‌ها را بپذیرد و به تعهدات برجامی خود عمل کند این موضوع برای اقتصاد ما مساله خوبی است از این جهت نمی‌توان تاثیر چنین موضوعی را در بازگشت اقتصاد ایران به عرصه‌های بین المللی کتمان کرد، چرا که تحریم‌ها اثرات منفی خود را بر اقتصاد هر کشوری به جا می‌گذارند؛ اما هر گونه که ارزیابی کنیم این دولت یا دولت بعدی اگر آینده اقتصاد ایران را به حضور چهار ساله دولت آقای بایدن و گربه رقصانی‌های این دولت برای بحث بازگشت آمریکا به برجام و اما و اگرها و چون وچراهایی که اصولا آمریکایی‌ها می آورند گره بزند، بی‌تردید جور و جفای بزرگ دیگری در حق اقتصاد و معیشت مردم است.

 

وی دراین باره افزود: ما قبلا این موضوع و تبعات آن را دراقتصاد کشور تجربه کردیم که متاسفانه دولت به دلیل معطلی و چشم انتظاری برای انجام برجام توسط طرف های آمریکایی و اروپایی وقت کشی کرد. ما نباید استاد وقت کشی باشیم، بلکه از تجارب پیشین باید عبرت بگیریم و یک لحظه زمان را برای استفاده بهینه از ظرفیت‌های داخلی در حین تحریم‌های بین‌المللی از دست ندهیم.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در این باره خاطر نشان کرد: به هر حال هر گونه که به این مساله نگاه شود متوجه می شویم که اگر باز هم اقتصاد کشور را برای چهار سال آینده معطل تصمیم گیری های دولت آقای بایدن کنیم باز هم زیان‌های بی برو برگشتی به اقتصاد کشور وارد خواهیم کرد. که ده‌ها برابر زیان‌های تحریم اثرات منفی بر اقتصاد، تولید و معیشت مردم به جا می‌گذارد.

 

آلبرت بغزیان با هشدار دادن به مسوولین دولتی و حاکمیتی برای معطل نماندن برجامی وحل مشکلات اقتصادی کشور به صورت داخلی تاکید کرد: به هر حال به هیچ وجه نباید حتی یک دقیقه هم اقتصاد را معطل برجام و سیاست های آمریکا وبازگشت آمریکا و یا عمل به تعهدات برجامی اروپا کنیم، اگر این مساله یک بار دیگر برای کشور تکرار شود به معنای چشم بستن بر معضلات اجتماعی و فرهنگی است که از مسائل اقتصادی ایجاد شده است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و استاد اقتصاد دراین باره توضیح داد: مسوولین باید ناراحتی ونگرانی مردم را نسبت به وضعیت اشتغال، معیشت، تولید و درآمد مردم جدی بگیرند؛ از این مسائل مهم به هیچ وجه نباید سرسری گذشت، چرا که اگر معضلات اجتماعی و اقتصادی وخیم شود به این سادگی قابل برگشت و جبران پذیر نیست، حتی کنترل آن تبعاتی وخیم تر از مدیریت اقتصادی و اجتماعی کشور به دنبال خواهد داشت لذا به هیچ وجه برای اصلاحات ساختاری که اتفاقا داخلی است و هیچ ربطی به برجام ندارد نباید معطل ماند.

 

آلبرت بغزیان استاد اقتصاد در پایان خاطر نشان کرد: اصلاحات بودجه‌ای؛ مالیاتی و بانکی هیچ ربطی به برجام ومسائل آن ندارد؛ اصلاحاتی که اگر انجام شود درصد قابل توجهی از وضعیت وخیم اقتصادی کشور را بهبود می‌بخشد، ضمن اینکه ممکن است دولت آقای بایدن منتظر روی کار آمدن دولت بعدی در ایران باشد تا هر امضایی را با دولتی که چهار سال آینده روی کار است پای تفاهم‌نامه و قرارداد احتمالی بگذارد. قطعا دولت بایدن نگران است که مبادا دولت بعدی ایران مانند دولت آقای ترامپ زیر امضای امروز در دولت آقای روحانی بزند، بنابراین تا روی کار آمدن دولت بعدی به هیچ وجه نباید منتظر تصمیم گیری تیم بایدن باشیم بلکه اصلاحات ساختاری را باید از درون رقم بزنیم.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده